top of page
Search

Dizaina piezīmes Vol.2 - Roma, Itālija

Kādu laiku atpakaļ mani uzrunāja pāris, kas dzīvo Romā, Itālijā. Viņiem bija nepieciešams iekārtot dzīvokli, izdalot vairākas zonas dzīvošanai un darbam. Vērts pieminēt, ka apskatot bildes var redzēt Itāļu interjera dizainu - uz grīdas terrazzo, sienas baltas, terase ar skatu uz šķērsielu. Kopumā dzīvoklis gaišs un saulains. Par cik ir būts Romā, tad papildus konsultācijai, jau nāca prātā cik ļoti Itālija ir silta valsts, ar tās tradicionālo virtuvi, vēsturisko noskaņu un cilvēkiem, kas izstaro patīkamu enerģiju.

Vērts pieminēt, ka Itālijā ļoti raksturīgi ir aicināt draugus, ģimeni pie sevis un pie kopējā, ar tradicionālo itāļu virtuvi klātā galda, atzīmēt svētkus. Tas arī bija viens no priekšnoteikumiem konsultācijai - lai būtu vieta galdam. Kopumā dzīvoklis ir maziņš, un noteikti jāpadomā, kā savietot mēbeles tā, lai būtu ērti, daudzfunkcionāli un praktiski.



Konsultācijas laikā apskatījām divas plānojuma opcijas, kur pārsvarā galvenā izmaiņa bija gultas pozīcijai. Mēbeles noteikti šādā gadījumā, kad telpas platība ir maza, jāskatās kompaktas vai pat iespējams pasūtītas pēc speciāliem izmēriem un tādas, kas kalpo tikai šim dzīvoklim un tās iedzīvotājiem. Galdam, kas būs gan ēdienreizēm, gan arī kā darba zona bija ieteikums ar iespēju galdu izvilkt un paplašināt. Lai, kad sanāktu viesi, galdu būtu iespējams ievietot telpas vidū un izmantot kā galveno telpas elementu ēdienreižu laikā. Vērts pieminēt, ka vietas taupīšanas nolūkos tika apskatīta iespēja izmantot antresola plauktus grāmatām vai jebkādām citām mantām, kuras ikdienā nav nepieciešamas, bet aizņem vietu.


Kopumā, konsultācijas laikā, klienti tika iedvesmoti un idejas paņēma tālāk telpu iekārtošanai. Ļoti liels prieks, ka pateicoties mūsdienu tehnoloģijām ir iespēja sadarboties, iedvesmot un konsultēt cilvēkus dažādās pasaules valstīs.



33 views0 comments
bottom of page